Sivut

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Mustikka-sirtuunaohukaiset

"10. Annos mustikka-sitruunaohukaisia (reseptiä myöhemmin!) sekä 1tl vähäeasvaista tuorejuustoa tai vähärasvaista jogurttia "
Loput ~250 kcal aamupalavaihtoehdot löydät täältä

Elikkääs:

125g vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 rkl sokeria
1 kevyesti vatkattu muna
1 rkl sitruunamehua
1 1/2dl kevytmaitoa
125g mustikoita
kasviöljyä paistamiseen

1. Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää sirtuunankuori ja sokeri. Sekoita joukkoon vatkattu muna ja sitruunamehu. Vatkaa maito vähitellen taikinaan niin, että seoksesta tulee paksua ja tasaista. Lisää mustikat.

2. Paista ohukaisia kuumalla non-stick- pannulla, johon on sipaistu öljyä, noin 2-3minuuttia, kunnes ohukaisten pinta kuplii ja alapuoli ob kullanruskea. Yhteen ohukaiseen tarvitaan n. 1rkl taikiaa.

3. Käännä ja paista toiselta puolelta. Peitä valmiit ohukaiset liinalla, jotteivat ne jäähdy.

Tästä taikinasta tulee 4 annosta.

Ravintosisältö: 
Kaloreita: 197
Proteiinia: 6g
Hiilihydraatteja: 31g
Rasvaa: 3g

Ei kommentteja: